GENEL MÜDÜR SARICA'DEN ANKARA İLÇE NÜFUS MÜDÜRLİKLERİNE ZİYARET

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Dr. Ahmet Sarıca, Yeni Kimlik Kartlarının dağıtım işlemleri hazırlık çalışmaları ve İlçe Nüfus Müdürlükleri fiziki şartlarında yapılan değişiklikleri yerinde görmek üzere Bugün Ankara ilçe Nüfus Müdürlüklerini ziya

12.06.2014 21:22:43 0
GENEL MÜDÜR SARICA

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Dr. Ahmet Sarıca, Yeni Kimlik Kartlarının dağıtım işlemleri hazırlık çalışmaları ve İlçe Nüfus Müdürlükleri fiziki şartlarında yapılan değişiklikleri yerinde görmek üzere Bugün Ankara ilçe Nüfus Müdürlüklerini ziyaret ederek, çalışmaları yerinde gördü.

Sabah saatlerinde ilk olarak Mamak ilçe Nüfus Müdürlüğüne giden Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürü Dr. Ahmet Sarıca ve Beraberindeki heyet, Hükümet Konağı girişinde, Nüfus ve vatandaşlık işleri Ankara il Müdürü Uğur Kuşçu, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak ilçe Nüfus Müdürü Suat Falay Ortaç tarafından karşılandı.

İnceleme Gezisine, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Dr. Ahmet Sarıca’nın yansıra Genel Müdür Yardımcısı, Mustafa Karabina, Personel ve Mali işler Daire Başkanı Haluk Nadir ve Nüfus ve Vatandaşlık işleri Ankara il Müdürü Uğur kuşçu katıldı.

Mamak ilçe Nüfus Müdürlüğünde çalışmaları yerinde gören Heyet, İlçe Nüfus Müdürlüğü Personelleri ve vatandaşlarla da görüştü.

Yapılan çalışmalardan son derece memnun kalan Heyet, Daha sonra Keçiören İlçe Nüfus Müdürlüğü, Altındağ ilçe Nüfus Müdürlüğü ve Sincan ilçe Nüfus Müdürlüklerini de ziyaret ederek, İlçe Nüfus Müdürlüklerinde yapılan Fiziki değişiklikleri ve Personel’ in çalışmalarnıı yerinde izledi.

2014 yılı 2.Çeyreğinde Önce Kırıkkale ve Daha sonra Genel Müdürlük tarafından belirlenecek 7 Pilot ilde daha dağıtımı Planlanan Akıllı Kimlik Kartlarının dağıtım işlemlerine hazırlık çalışmaları tüm hızı ile sürüyor.

 

Bilindiği gibi, TÜBİTAK tarafından geliştirilen Akıllı Kimlik Kartları için geri sayım başladı. Yakında Mavi-Pembe kimlikler artık tarih olacak.

Bugüne kadar 5 kez değişen nüfus cüzdanlarının güncel hale getirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar sonunda 2009 yılında pilot il seçilen Bolu`da uygulamaya konulan yeni nüfus cüzdanlarında bulunan çip sayesinde kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği denetimi kolay ve güvenli bir şekilde yapılacak.

Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk ve malî kayıplar (sosyal güvenlik, sağlık, sigorta, bankacılık vb.) asgariye inecek. Sağlayacağı güvenli kişi doğrulaması nedeniyle e-Devlet hizmetlerinin niteliği ve sayısı artacak. Yenilenmesi çalışmaları süren ehliyetlerin de e-Kimlik`e dâhil edilebilmesi konusu ise henüz araştırma aşamasında. Bu gerçekleşirse ehliyet taşımaya da gerek kalmayacak.

Pilot uygulamada verilen kimlik kartları sadece Bolu İlindeki sağlık ve sosyal güvenlik kurumlarında halen kullanılmaktadır. 10 yıllık kullanım ömrüne sahip olan ve ileri baskı teknikleri ile kişiselleştirilen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı’nda TÜBİTAK-UEKAE tarafından geliştirilen milli işletim sistemine sahip yonga (chip) bulunmaktadır. Kimlik kartı ile sağlanan hizmetlerde, hizmetin özelliğine göre görsel ve elektronik olmak üzere farklı güvenlik seviyelerinde kimlik doğrulama yöntemleri kullanılmıştır.

Pilot uygulama kapsamında, değişik kart dağıtım yöntemleri (dağıtık, yarı-merkezi, gezici) denenmiştir. Ayrıca, kart dağıtım yöntemlerine bağlı olarak, mektupla davetiye, muhtarlık askı listesi gibi randevu yöntemleriyle kişiler bilgilendirilerek kart kişiselleştirme merkezlerine davet edilmiştir.

2010 yılı Kasım ayında sona eren pilot uygulama sonrasında, Bakanlığımız Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİGM) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından, elektronik kimlik kartının ülke çapında yaygınlaştırılmasına ilişkin fizibilite çalışması yapılmıştır.

Hazırlanan fizibilite raporuna istinaden, elektronik kimlik kartının ülke çapında yaygınlaştırılmasını amaçlayan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi 2012 Yılı Yatırım Programına alınmış ve 20.04.2012 tarihinde de Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi ihale edilmiştir.

Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak kolay taşınabilir, taklit, tahrif ve sahteciliğe imkân vermeyen, biyometrik unsurlar da içeren, kredi kartı boyutlarında olması tasarlanan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartının 2014 yılı son çeyreğinde vatandaşlara verilmeye başlanması hedefleniyor.

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19